Popüler Yayınlar

22 Mart 2012 Perşembe

KACAMAK

  • Yarım kg mısır unu
  • 8 bardak su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ(suyuna katılır)
  • 2 tatlı kaşığı tuz(suyuna katılır)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr beyaz peynir
  • yeterince pulbiber
  • Kaçamak Tarifi Yapılışı

    • Tencereye sıvıyağ koyup üzerine suyu ekleyelim.
    • Kaynamaya başlayınca ortasına gelecek şeklide mısır ununu dağıtmadan dökelim.
    • Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın.
    • 10 dk kadar pişirip karıştırarak helve kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa alalım.
    • Üzerine tereyağlı salça döküp,peynir ve pulbiberden katıp sıcak servis yapalım.Özellikle çayla birlikte yenilen kaçamağı pekmezli de yemek mümkün.Bunun için tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyeğı gezdirip onunda üzerine pekmez katmak yeterli
    • Afiyet olsun…
    • Ya da sadece tereyag ve pancar pekmezi koyup servis yapabilirsiniz..

    Hiç yorum yok: