Popüler Yayınlar

23 Aralık 2012 Pazar

SUTLU CEVIZLI INCIR TATLISI


Malzemeler:

  1. 500 gr. kuru incir
  2. 5-6 silme tatlı kaşığı toz şeker (isteğe göre azaltılabilir)
  3. 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya çubuk vanilya (yerini tutmuyor ama koku vermesi için toz vanilya da kullanabilirsiniz)
  4. Süt
  5. Kabuk tarçın (isteğe bağlı)
  6. 200 gr ceviz içi

Hazırlanışı:

Incirleri ılık su içinde yarım saat kadar yumuşamaları için bekletin.
Yumuşayan incirleri yıkayıp süzdükten sonra, içine koyacağınız cevizlerin ( cevizleri bütün veya elinizle parçalayıp koyabilirisiniz) sığacağı kadar yanlarından kesin ve incirleri doldurun. Doldurulan incirleri ısıya dayanıklı derin bir kaba dizin
  • Bir cezvenin içine 2 su bardağı sütü koyup içine şekeri ilave edin ve kaynama noktasına gelmeden altını kapatın, toz vanilya kullanacaksanız sütün içine vanilayayı da karıştırın.
  • Fırın kabına aldığınız incirlerin üzerine şekerli sütü dökün, üzerini geçmeyecek kadar süt olması gerekiyor, üzerine ilave yapın.
  • Kullanacaksanız kabuk tarçın ve vanilya özütünü ilave edin.
  • 140 dereceye ısıltılmış fırında incirler sütü çekinceye kadar pişirin.
  • Soğuması için bekletin ve servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.. 
  • Not: Yüksek ısıda pişirirseniz incirler biraz sert olacaktır.

    Hiç yorum yok: