Popüler Yayınlar

6 Haziran 2012 Çarşamba

KURDANLI PATLICAN YEMEGI

MALZEMELER
*4 adet patlıcan
*500 gram köftelik kıyma
*2 diş sarımsak
*1 baş soğan
*5-6 tane sivribiber
*3 tane domates
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*Arzuya göre 1 çay kaşığı pul biber
*Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
*Patlıcanlar uzunlamasına alacalı şekilde soyulur
*Uzunlamasına 4 dilim olacak şekilde kesilir, tuzlu suda 15 dakika bekletilir, süzülür, kurulanır, kızgın yağda arkalı önlü kızartılır, tabağa kağıt havlu konur ve patlıcandaki yağın fazlasının alınması sağlanır
*Köfteyi yapmak için: soğan rendelenir, sarımsak küçük küçük doğranır, kıyma, karabiber, kırmızıbiber, tuz eklenir, yoğrulur
*Bir kap içine domatesi önce ortadan kesilir, sonra her biri üçe bölünür, üzerine tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökülür, karıştırılır.
*sivribiberler uç ve sap kısmında kesilir, orta parmak uzunluğunda kesilir, biberlerinde üzerine tuz ve yağ gezdirilip karıştırılır
*Köfte harcı ceviz büyüklüğünde yuvarlanır,
*2 tane Kızarmış patlıcan artı (+) şeklinde koyulur, köfte ortasına yerleştirilir, bohça gibi sarılır, üzerine önce domates, domatesin üzerine rendelenmis kasar peyniri konur, kürdan ortasından iyice batırılır, tepsiye dizilir.
*Bir kasede salça su ile eritilir, kürdan kebapların üzerine dökülür, fırına verilir,domates biber pişene kadar pişirilir
*Pilav ve cacıkla servis edilir, afiyet olsun

Hiç yorum yok: