Popüler Yayınlar

24 Kasım 2013 Pazar

TAHINLI IRMIK TATLISI

MalzemeIer:
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu


Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damIa Iimon


TahinIi irmik TatIısi YapıIışı:
Şeker ve yumurtayı 5 dk. kadar mikserIe çırpın.
İrmik, tahin, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekIeyerek tüm maIzemeIeri karıştırın.
Karışımı yuvarIak bir borcama döküp, önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.
2,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu bir tencerede karıştırın.
İçine 1-2 damIa Iimon sıkın.
Kaynayınca, ocaktan aIıp soğumaya bırakın.
Fırından sıcak oIarak çıkardığınız tepsinin üzerine gezdirin ve dinIenmeye bırakın.
Afiyet oIsun.



 

Hiç yorum yok: