Popüler Yayınlar

6 Haziran 2012 Çarşamba

KURU PATLICAN DOLMASI


MALZEMELER

- 1 dizi kuru patlıcan (Marketlerde de bulunabiliniyor.)
- Kuru biber
- Kuru kabak
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 5 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Çeyrek su bardağı su
- Tuz, karabiber
Sos için malzemeler:
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaynar su
Kuru patlıcanların kuru kabaklarin ve kuru biberlerin ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirip, bir kenara alın. Bu sırada kıymalı iç için, tüm malzemeleri yoğurun. Bulgur yerine aynı ölçüde pirinç de kullanabilirsiniz. Patlıcanların içini doldurun. Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği.  bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, karsilikli koyarak dizilir.

Dizdiğiniz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok: