Popüler Yayınlar

22 Temmuz 2013 Pazartesi

CEVIZLI REVANI TATLISI

Malzemeler ;
5 çay bardağı un
4 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti İçin ;
3.5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
¼ limon
Yapılışı ;
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım. Küçük bir fırın tepsisini hafif yağlayıp hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim. Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım. Şerbetini emdiğindedilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaprak servis yapalım. Afiyet Olsun.Fotoğraf: Bol cevizli revani tatlisi..yapalım. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: