Popüler Yayınlar

24 Ekim 2012 Çarşamba

FASULYE TURSUSU

Malzemeler (Yaklaşık 2 lt.lik kavanoz için)
  • 1 kg yeşil fasulye
  • 3-4 diş sarmısak (olmasa da olur)
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker
Fasulye Turşusunun yapılışı


  • Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın
  • Bir tencereye su koyun. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış fasulyeleri ilave edin.
  • Sadece 2 dakika kadar, fasulyenin rengi hafif dönünce kevgir yardımıyla alıp, buzlu suyun içine atın ve çabuk soğumasına yardımcı olun.
  • Sarmısakları soyun ve 2 dişi kavanozun dibine atın.
  • Tamamen soğuyan fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Ayri bir kapta hazirladiginiz tuz seker ve sirkeli suyu karistirin
  • Daha sonra turşunun üzerine dökün.
  • Ağzına temiz bir poşet kapatıp, kapağını sıkıca kapatın.(Yada benim kullandigim gibi hava almayan kavanoz kullanabilirsiniz)
  • Güneş görmeyen bir yerde 1 hafta kadar bekletin.

Hiç yorum yok: