Malzemeler (Yaklaşık 2 lt.lik kavanoz için)
- 1 kg yeşil fasulye
- 3-4 diş sarmısak (olmasa da olur)
- 1 çay bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
Fasulye Turşusunun yapılışı
- Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın
- Bir tencereye su koyun. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış fasulyeleri ilave edin.
- Sadece 2 dakika kadar, fasulyenin rengi hafif dönünce kevgir yardımıyla alıp, buzlu suyun içine atın ve çabuk soğumasına yardımcı olun.
- Sarmısakları soyun ve 2 dişi kavanozun dibine atın.
- Tamamen soğuyan fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde dizin.
- Ayri bir kapta hazirladiginiz tuz seker ve sirkeli suyu karistirin
- Daha sonra turşunun üzerine dökün.
- Ağzına temiz bir poşet kapatıp, kapağını sıkıca kapatın.(Yada benim kullandigim gibi hava almayan kavanoz kullanabilirsiniz)
- Güneş görmeyen bir yerde 1 hafta kadar bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder