Popüler Yayınlar

2 Şubat 2012 Perşembe

muhallebili kadayif

    250 gr tel kadayıf
    50 gr tereyaği
          1 su bardağı ceviz icin
    3 yemek kaşığı toz seker


      

muhallebi icin


    1 litre sut
    1 su bardağı toz şeker
    2 parça damla sakızı
    1 paket vanilya
    3/4 su bardağı un
    1 paket toz krem şanti


    Hem pişirmesi kolay, hem de yemesi çok tatlı. Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.  yada birkac saat bulukta birakin.

    Tereyağı, şeker ve kadayıfları tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Cevizleri ekleyip biraz  daha kavurun.

    Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın.

    Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kalıba bastırarak yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün. En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek üzerine toz antep fıstığı serpip soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok: