Popüler Yayınlar

14 Şubat 2012 Salı

pofuduk tatli

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un



Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
çeyrek limon (şerbeti ve hamurlar ılık olucak)




YAPILISI:
Malzemeleri sırasıyla koyup kulak memesi yumuşaklılığında bir hamur yapılır ve hamur ikiye bölünür. Merdaneyle 5mm. Kalınlığında açılır. Yildiz kalıp yardımıyla  kesilir.istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz kurabiye kalıplarini  kullanabilirsiniz.Çıkan yildizlar yağlanmış tepsiye dizilir. İkinci hamuru da açtıktan sonra aynı şekilde yine  kalip yardimiyla  kesilir ve bu yildizlarin ortasını kola kapağı yada kalem kapagi kullanarak bir yuvarlak daha yapın ve o yuvarlağı çıkartın.Yani ortası delik bir halka oluşturulur. Bu halkaları tepsideki dairelerin üzerine yerleştirip 180 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra şerbeti üzerine dökülur  AFİYET OLSUN

Not: içinde 1 paket yaş maya ve 1 paket kabartma tozu var yanlış okumadınız yani bu konuda hiç terettüt etmeyin
ve istege gore ustune kaymak yada kremsanti ile susleyebilirsiniz ben sadece fistik ezmzsi tercih ettim..

Hiç yorum yok: