Popüler Yayınlar

4 Ekim 2011 Salı

BULGURLU MANTI

MALZEMELER


HAMURU ICIN:
*1 YUMURTA
* 3 SU BARDAGI UN
*TUZ

ICI ICIN:
*1 CAY BARDAGI BULGUR
*1.5 CAY BARDAGI SU
*1 ORTA BOY SOGAN
*1 CORBA KASIGI SALCA
*IKI KASIK SIVI YAG


UZERI ICIN:
*1 TAVUK GOGUSU
*1 CORBA KASIGI TEREYAG
*2 CORBA KASIGI SIVI YAG
*BIR KAC DAMLA LIMON SUYU
*TUZ KIRMIZIBIBER


YAPILISI:

ONCE TAVUK GOGUSU TUZ VE LIMON SUYU ILE YUMUSAYANA KADAR HASLANIR.
BIR TENCEREDE RENDELENMIS SOGANI PEMBELESENE DEK KAVURALIM SALCAYI BULGURLARI TUZ VE KARABIBER EKLEYEREK BIRAZ DAHA KAVURARAK SUYU ILAVE EDELIM.BULGURLAR SUYUNU CEKENE DEK PISIRELIM. BIR KABIN ICINE UNU ALALIM ORTASINI ACIP YUMURTA TUZ SUYLA KULAK MEMESI KIVAMINDA BIR HAMUR HAZIRLAYALIM.
HAMURDAN YUMURTA BUYUKLUGUNDE PARCALAR KOPARTARAK NEMLI BEZLE USTUNU ORTEREK YARIM SAAT DINLENDIRELIM.
HAMURU UNLANMIS BIR ZEMINDE ACALIM.YUFKAYI 3 CM LIK KARELER HALINDE KESELIM.ICINE BULGUR HARCINDAN KOYARAK DORT KOSESINI USTTEN BIRLESTIREREK KAPATALIM .
BIR TENCEREYE TAVUK SUYUNU KOYUP KAYNATARAK ICINE BIRAZ SIVI YAG MANTILARI VE DIDILMIS TAVUKLARI KOYARAK HASLAYALIM SUYUNU SUZUP SERVIS YAPABILIRIZ AFIYET OLSUN...



Hiç yorum yok: