Popüler Yayınlar

7 Eylül 2011 Çarşamba

LAZANYA

MALZEMELER:
8 ADET LAZANYA YAPRAGI
300g RENDELENMIS KASARPEYNIRI

KIYMALI SOS ICIN:
2 KASIK ZEYTIN YAGI
1 SOGAN
2 DIS SARMISAK
300g KIYMA
5 ORTA BOY DOMATES
2 DEFNE YAPRAGI
TUZ


 BESEMAL SOS ICIN:
2 KASIK TEREYAG
3 KASIK UN
2.5 BARDAK SUT
TUZ
KARABIBER

YAPILISI:
SOGAN KUCUK KUCUK DOGRANIR ZEYTINYAGINDA SARARINCAYA KADAR KAVRULUR.
KIYMA ILAVE EDILIP,KAVRULMAYA DEVAM EDILIR.
DAHA SONRA KUP SEKLINDE DOGRANMIS DOMATESLER VE KUCUK DOGRANMIS SARMISAKLAR ILAVE EDILEREK DOMATESLER PISENE KADAR KISIK ATESTE BIRAKILIR.KAPATMADAN ONCE DEFNE YAPRAKLARI ICINE ATILIR.
KAPATILIR KENARDA HAZIR BEKLETILIR.
BESEMAL SOSU ICIN TEREYAG ERITILIR UN ILAVE EDEREK RENGI DEGISENE KADAR KAVRULUR,DAHA SONRA YAVAS YAVAS SUT ILAVE EDILIR TAHTA KASIKLA TOPAKLANMAMASI ICIN IYICE KARISTIRILIR TUZU VE KARABIBERI ILAVE EDILEREK PISIRILIR.
YAPRAKLAR TUZLU SUDA HASLANIR YAGLANMIS TEPSIYE ONCE YAPRAKLAR SONRA BESEMAL SOS SURULUR SONRA KIYMALI SOS EN USTEDE KASRPEYNIRI RENDESI KONUR BU ISLEM YAPRAKLAR BITENE KADAR DEVAM EDILIR SON KATINA SADECE BESEMAL SOS VE KASAR RENDESI KONULARAK 200° ISITILMIS FIRINDA 25 VEYA 30 DAKIKA PISIRILIR BIRAZ SOGUTULDUKTAN SONRA KESILEREK SERVIS YAPILIR.
AFIYET OLSUN...
DILEK YANIMDA OLSADA BERABER YESEK:((

besemal sos yapilisi

kiymali sos

aralardaki sirasina gore dizilisi

son katin pismeden onceki goruntusu

firinda pismek uzere olan lazanya

4 yorum:

Feli Jo dedi ki...

Muhteşem görünüyor!!! :)

Melahat alko kılınc dedi ki...

Yorumunuz icin tesekkurler..Oglum 6 yasinda ama damak tadi cok iyi olustu begenmedigi hic bir tadi ona yediremezsiniz lazanyanin tadina bayildi :)) denemenizi tavsiye ederim.

Feli Jo dedi ki...

Oğlunuz tabi böyle seçici olur annesi bu kadar lezzetli yemekler yaparsa. Ben bile sizin çocuğunuz olmak istedim yemekler için ehehe :) (yorumu 3. yollayışım her seferinde cümlelerim değişiyor :))

Melahat alko kılınc dedi ki...

TESEKKUREDERIM :)