Popüler Yayınlar

4 Ekim 2012 Perşembe

MAHLEPLI PASTAHANE POGACASI

100gr  TEREYAG
1/2       CAY BARDAGI ZEYTINYAG
1/2        SU BARDAGI ILIK SU (MAYAYI ERITMEK ICIN)
1/2        SU BARDAGI SUT
2          YUMURTA (BIRININ SARISI USTU ICIN)
1 pk     YAS MAYA
1          CAY KASIGI MAHLEP
1          CAY KASIGI TUZ
1.5       CORBA KASIGI SEKER
ALDIGI KADAR UN



MAYA ILIK SUYLA ERITILIP 10 DAKIKA BEKLETILIR
TUM MALZEMELER KARISTIRILIP KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA BIR HAMUR ELDE EDILIR (HAMUR COK IYI YOGRULMASI GEREKIYOR)
YARIM SAAT MAYALANDIRILIR
MAYALANAN HAMURDAN KUCUK BEZELER ELDE EDILIR ELLE ACILIR ISTEGE GORE ICINE MALZEME KONUR (patates, peynir yada kiymali harc hazirlanabilir)
DAHA SONRA TEPSIDEDE YARIM SAAT BEKLETINEN POGCALAR USTLERINE YUMURTA SARISI SURULEREK 180° DE USTU KIZARANA KADAR PISIRILIR..
AFIYET OLSUN TADI PASTAHANE POGCASI TADINDA DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM..


Hiç yorum yok: