Popüler Yayınlar

6 Haziran 2012 Çarşamba

HINDISTANCEVIZLI VE CEVIZLI KEK

MALZEMELER:
Keki İçin:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyagi
  • 1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
  • 1 1/2 su bardağı un
  • 1/2 bardak ceviz
  • 2 kasik kakao
  • 50g bitter cikolata
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 corba kasik  şeker
Üzeri İçin: Hindistancevizi
YAPILIŞI:
  1. Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.
  2. Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.
  3. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin marine etmis oldugumuz cikolatayi cevizi kakaoyu ilava edip ve bir kez daha karıştırın.
  4. Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.
  5. Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.
  6. Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.





Hiç yorum yok: