Popüler Yayınlar

9 Eylül 2013 Pazartesi

kabak cicegi dolmasi

  • YAPILISI 
  • 20-25 tane kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 fincan kus uzumu
  • 1 fincan dolmalik fistik
  • nane, maydanoz,dere otu
  • karabiber, tuz, zeytinyaği
  • nar eksisi

  • HAZIRLANISI
  • Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan)
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin. Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın.
Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye (hafif dik)sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin biraz da eksi seviyorsaniz 1 kasik nar eksisi ilave edin(istege gore eksisini arttirabilirsiniz) , tuzunu ve suyunu koyup pişirin
Not:
Çiçeklerin içini fazla doldurmayın.
Dolma içini çiğden de hazırlayabilirsiniz.
Kabak çiçeğini bulmak biraz zor, pazara çok erken gitmeniz gerekiyor, bahçenizde kabaklarınız varsa çiçekler kapanmadan, ucunda kabağı olmayan (erkek) çiçekleri toplamanız gerekiyor

Hiç yorum yok: