Popüler Yayınlar

9 Eylül 2013 Pazartesi

salcali kabak cicegi dolmasi

    • FIKRIYE SAVAS TARIFI 
      MALZEMELER
       24 kabak çiçeği
         12 yemek kaşığı pirinç
         1 orta boy soğan
         2 kasik domates salcasi
         Yarım çay bardağı (70 ml) sızma zeytinya
         1 tatlı kaşığı limon suyu
         1 çay kaşığı yenibahar
         Tuz
         Karabiber
  • HAZIRLANISI 
  • Kabak çiçeklerinin orta kısımlarını zedelemeden çıkarın ve suya batırıp çıkararak yıkayın. Bir tel üzerine alarak suyunu süzdürün. Soğanı ince doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp ısıtın salcayi ilave edip Soğanları sararincaya kadar kavurun Pirinçleri yıkayın, süzün ve soğanlar  pembeleştikten sonra tencereye ekleyin. Limon suyu, yenibahar, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın.  Nane ve dereotunu incecik kıyın, tencereye ekleyip kısık ateşte birkaç kez karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra her bir kabak çiçeğinin içine, çiçeğin boyuna göre 1-1.5 tatlı kaşığı  iç doldurun. çiçeklerin ağız kısımlarını, yaprakları uygun şekilde üst üste getirerek kapatın. Kalın tabanlı bir tencerenin dibine ısıya dayanıklı bir tabağı ters çevirip yerleştirin ve hazırladığınız dolmaları tencereye dik dizin. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirdikten sonra üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp fazla suyunu süzdürün ve kapağı yarı açık bırakarak soğutun. Servis yapın
  • Hiç yorum yok: