Susamlı Poğaça Malzemeleri
- Yarım paket eritilmiş margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı toz maya ya da 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Peynir (arzunuza göre)
- Sosisli, kaşarlı da yapabilirsiniz
- Maydanoz
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Susam
Susamlı Poğaça Tarifi
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alın ve karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu 1 saat kadar dinlendirdikten sonra limon büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlak şekilde açın ve arasına maydanozlu peynir koyun ve iki ucunu birleştirin.
Birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutun ve poğaçanın üst kısmını pekmezli suya batırarak, susama bulayın. Fırın tepsinize dizdikten sonra keskin bir bıçakla üzerlerine çizik atın. Yarım saat kadar da tepside dinlendirin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pisirin hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder