- 500 gr şeftali
- 400 gr toz şeker
- 2 diş kuru karanfil
- çeyrek limonun suyu
Şeftalileri guzelce yikayip cekirdekleri cikartip dorde bolun
Şeftalilerin üzerine toz şekeri ekleyip yaklasik 10 yada 12 saat suyunu salmasi icin bekletin(ben aksamdan koyup ertesi gun pisirdim)
Şeftaliler yumusayincaya kadar pisirin.
Tamamen parçalanıncaya kadar blendırdan geçirin.
Orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra altını kısıp dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak pişirin.
Marmelat kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve istediğiniz yoğunluğa gelinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Kıvam alan marmeladı cam bir kavanozun içine aktarın
(karanfili pisirirken koyabilirsiniz isterseniz blendirdan gecirmeden karanfilleri bir catal yardimiuyla alabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder