Popüler Yayınlar

28 Kasım 2013 Perşembe

KAKAOLU KALP KURABIYE

MALZEMELER

 250 gr.oda sıcaklığında tereyağı
9 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta artı bir yumurta sarısı
4 su bardağından bir parmak az un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
2 dolu çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ince doğranmış bitter çikolota
hindistan cevizi rendesi


YAPILIŞI

 Tereyağı ve 8 çorba kaşğı pudra şekerini elinizle iyice karıştırın.İçine yumurtaları ilave edin.Elma sirkesini ekleyin ayrı bir yerde unu vanilya ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer karışıma karıştırın.Düzgün bir hamur elde edin . Kakaoyu , kalan 1 çorba kaşığı pudra şekerini ilave edin.Buzdolabında en az 20 dkk. bekletin  hamuru ikiye bolup yarim santim kalinliginda merdane yardimi ile acalim ve istediginiz kalipla sekiller cikartalim.175 Derecede önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıtta pişirin.Soğuyunca benmari usulu erittiğiniz bitter çikolotaya yarisini batirip hic bekletmeden hindistan cevizi rendesine bulayin yağlı kağıt üzerinde iyice soğumasını ve çikolotanın katılaşmasını bekleyin. daha sonra serviz yapabiliriz
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: