Popüler Yayınlar

28 Kasım 2013 Perşembe

pastahane kurabiyesi

MALZEMELER
250 gr.oda sıcaklığında tereyağı
9 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta artı bir yumurta sarısı
4 su bardağından bir parmak az un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1  dolu çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ince doğranmış bitter çikolota
hindistan cevizi rendesi
minik renkli sus sekerleri



YAPILIŞI
Tereyağı ve 8 çorba kaşğı pudra şekerini elinizle iyice karıştırın.İçine yumurtaları ilave edin.Elma sirkesini ekleyin ayrı bir yerde unu vanilya ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer karışıma karıştırın.Düzgün bir hamur elde edin  .Buzdolabında en az 20 dkk. bekletin iki hamurdan da minik ve eşit boyutlu halkalar yapın  yada oval parcalar yapip uzerine catal yardimi ile cizikler atin.175 Derecede önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıtta pişirin.Soğuyunca benmari usulu erittiğiniz bitter .Yp halkaların ucunu bitter çikolotaya batırın ve hiç beklemeden minik renkli sekerlere yada hindistan cevizi rendesine bulayın yağlı kağıt üzerinde iyice soğumasını ve çikolotanın katılaşmasını bekleyin. sonra servis yapabilirsiniz
AFIYET OLSUN..

Hiç yorum yok: