Popüler Yayınlar

24 Kasım 2013 Pazar

PASTIRMALI KURU FASULYE


MALZEMELER:
 2.5 su bardagi kurufasulye
100 gr tereyağı 
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı biber salçası
150 gr  pastırma
Tuz

4 ad kuru kirmizi biber


YAPILISI:

Bir gece önceden ıslattığımız fasulyeleri hafif haşlayıp suyunu süzelim. Güvecimize tereyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanları koyup kavuralım. Kavrulan soğanlara salçamızı ekleyip salçanın kokusu çıkana dek kavuralım. Salçalı harca kuru fasulyeleri ekleyip karıştıralım üzerine fasulyeleri biraz geçecek kadar su ekleyip kuru kirmizi biberleride ekleyip pişmeye bırakalım. Fasulyeler iyice yumuşayınca üzerine pastırmaları ekleyip 10 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatalım.

Hiç yorum yok: