Popüler Yayınlar

24 Kasım 2013 Pazar

PATATES CANAGINDA HAVUC

Malzemeler:6–7 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet havuc
dereotu
maydanoz
4 yemek kaşığı mayonez
6–7 yemek kaşığı katı süzme yoğurt
Tuz, limon suyu


Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim. Sıcakken içine tereyağı ve süt ilave edip kucuk kucuk kiydigimiz dereotuve maydanozlarida ilave edip karıştıralım. Patates püremizi dolapta 20-30 dakika dinlendirelim. Diğer taraftan haslanmis havuclari rendeleyip yogurt ve mayonezle karistiralim
Soğuyan patates püremizi kâse şekli ya da çanak şekli verip içine havuc  koyalım üzerine isteğinize bağlı maydanoz, dereotu, turşu,zeytin ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: