- 1 su bardagi sut
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya (eritmek için 1 çay bardağı ılık su)
- 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- yumurta sarısı
- susam, çörekotu
1 çay bardağı ılık su ile mayayı eritelim. Un harici tüm malzemeyi harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru bir kere yoğurup portakal büyüklugunde parçalar koparıp merdane yardimi ile acalım. cay bardagi yada o buyuklukte kalip yardimi ile yuvarlak hamurlar elde edelim uc hamuru ust uste koyup yuvarlayip ortadan bicak yardimi ile ikiye bolerek guller elde edebiliriz. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıttığımız 190-200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder