Popüler Yayınlar

21 Mayıs 2013 Salı

LAHMACUN

Hamuru için:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 pk. yas maya
Su
Tuz
Seker
İçi için:
Yarım kg kuzu butu kıyma
2 tane domates
2 tane sivribiber
1 kirmizi biber
3 tane soğan
3 dis sarmisak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4/5 yemek kaşığı sıvı yağ
Kimyon, karabiber, toz biber, tuz, pul biber

yapilisi:

Öncelikle un, su ve mayayı bir kap vasıtası ile kıvamı insanın kulak memesinden biraz daha yumuşak hale gelecek kadar yoğurun ve yaklaşık yarım saat dinlendirin.kuzu butunu hizarla elde dograyip kiyma haline getirebilirsiniz yada kiyma olarak alabilirsiniz. Domates ve soğanı rendeleyip, sivri biberleri de küçük küçük doğrayarak diğer malzemeler ile karıştırın.  yada (ben oyle yaptim) tum malzemeleri rondodan ayri ayri gecirebilirsiniz.hepsini karistirip harc hazirliyoruz. Daha sonra hazır hâle gelen hamurdan küçük küçük kopararak merdane ile güzelce açın. Açtığınız hamurun her yerine hazirlamis oldugunuz harctan esit miktarda dagitarak suruyoruz.lahmacun pisirmak icin sac varsa onun uzerinde yok ise  Fırını 200 derece ayarında olacak şekilde lahmacunu pişirin. Lahmacununuz pişerken siz de yanına isteğinize göre salata, limon, ince kıyılmış domates vs. hazırlayabilirsiniz. Lahmacun piştiğinde sıcak olarak servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

 

Tum harci ayri ayri rondadan gecirdik
 
 Esimin ellerine saglik kuzu  etini hizar bicagi ile elleri ile kiyma haline getirdi



 


Hiç yorum yok: