Popüler Yayınlar

15 Mayıs 2013 Çarşamba

ORGULU COREK

  • Malzemeler
  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya (eritmek için 1 çay bardağı ılık sut)
  • 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (benim hamurum 1kilo bardağı un aldı)
İçerisine:
  • istege bagli (ben icine dogranmis domates, mantar,sucuk ve rendelenmis mozarella koydum)
Üzerine:
  • yumurta sarısi
yapilisi

1 çay bardağı ılık sut ile mayayı eritelim. Un harici tüm malzemeyi harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru bir kere yoğurup cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.Merdane yardimiyla acip kenarlarina seritler kesip  ortasına harcı koyalım. Tüm kenarlardankarsilikli pelik orgusu yapar gibi  kapatıp  birleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp  Önceden ısıttığımız 190-200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Davul fırında 40 dakika da pişirdim. hem goze hitap eden hemde lezzetli oluyor tavsiye ederim


. Afiyet Şeker Olsun…

Hiç yorum yok: