Popüler Yayınlar

15 Mayıs 2013 Çarşamba

KIYMALI PIDE

  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya (eritmek için 1 çay bardağı ılık sut)
  • 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (benim hamurum 6 su bardağı un aldı)
İçi harci

1    sogan
1/2 kg az yagli kiyma
1    su bardagi rendelenmis kasar peyniri
 
Üzerine:
  • yumurta sarısı
  • susam, çörekotu

1 çay bardağı ılık sut ile mayayı eritelim. Un harici tüm malzemeyi harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru bir kere yoğurup portakal buyuklugunde parcalar alip merdane yardimiyla acalim  ortasına harcı koyalım. Tüm kenarlardan kapatıp ortada birleştirelim. Kapattığımız yer altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıttığımız 190-200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Davul fırında 40 dakika da pişirdim. . Yumuşacık, pamuk gibi pideler oluyor.

  Afiyet Şeker Olsun…

Hiç yorum yok: