Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarim su bardagi sut
- ıspanak ( püre halinde 1 su bardağı)
- 1 cay bardagi ceviz (rondodan gecirilmis)
ARA KREMASI ICIN
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kase cilek
Yapılışı:
- Püre haline getirmek için rondodan geçiriyoruz.
- 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
- Sonra içine yağ,sut, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştıriyoruz.
- Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dökuyoruz
. - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
- Bir bicak yada pasta bolucu ile ikiye ayiriyoruz.
- Kucuk kucuk dogranmis cilek ile krem santiyi karistiriyoruz.
- Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
- Seker hamuru ile kaplayip istediginiz gibi susleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder