Popüler Yayınlar

23 Mayıs 2013 Perşembe

ISPANAKLI PASTA

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarim su bardagi sut
  • ıspanak ( püre halinde 1 su bardağı)
  • 1 cay bardagi ceviz (rondodan gecirilmis)
ARA KREMASI ICIN
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 kase cilek
 Yapılışı:
  1.  Püre haline getirmek için rondodan geçiriyoruz.
  2. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
  4. Sonra içine yağ,sut, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştıriyoruz.
  5. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dökuyoruz


    .
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
  7. Bir bicak yada pasta bolucu ile ikiye ayiriyoruz.
  8. Kucuk kucuk dogranmis cilek ile  krem santiyi karistiriyoruz. 
  9. Hazırlanmış olan  krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
  10. Seker hamuru ile  kaplayip istediginiz gibi susleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: