Popüler Yayınlar

22 Haziran 2013 Cumartesi

KESME CORBASI

Malzemeler


1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı  domates salçası

1 çorba kaşığı  biber salçası

6 su bardağı sıcak su

1 su bardağı Kesme erişte

Tuz, karabiber, nane



Yapılışı

Bir gece önceden mercimekleri yıkayıp bir kere kaynatın ve kara suyunu atın.
Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
 
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında saydamlaşana kadar kavurun.
 
Bu esnada tuzunu ilave edin.
 
Salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
 
Haşladığınız mercimekleri ilave edin ve iyice karıştırın.
 
Suyunu da ekledikten sonra erişteleri koyun.
 
Karabiber ve bol nanesini de ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın.
 
Erişteler yumuşayıp büyüyünce çorbanız da pişmiş demektir.
 
Üzerine doğranmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
 
Afiyet olsun…Fotoğraf: Fikriye Savas koç. Kesme çorbası
FIKRIYE SAVASA TESEKKURLER...

Hiç yorum yok: