Popüler Yayınlar

22 Haziran 2013 Cumartesi

Kirazli cikolatali pasta


Pandispanyasi icin gereken Malzemeler :
 
 
 
6 yumurta
9 yemek kasigi sicak su
300 gr toz seker
3 paket vanilyasekeri
150 gr nisasta
225 gr un
1 paket kabartma tozu
Ustu İcin 
1 pk. Krem santi
1 su bardagi soguk sut

Ara krema İcin 

Yarim kilo kiraz 
Bir paket bitter cikolata 
Yarim bardak sut

Jole İcin 
Uc su bardagi visne suyu 
Iki corba kasigi nisasta 
Birsu bardagi seker( visne suyun sekerine gore ilave edin)


Yapilisi

Pasdispanyayi hazirlamak İcin ilk once seker ilik su ve yumurtayı hızlı devirde köprüne kadar çırpın daha sonra diğer malzemeleri yavas yavas karıştırın kelepceli kek kalıbında 180derecede pişirin soğumaya bırakın 

Ara kremasi İcin biter çikolata ve şutu benmari usulü eriyip çekirdekler i ayrılmış ikiye bölünmüş kirazlarla karıştırın
Kirazlardan üstü sususlemek İcin bütün olarak ayırın!
Diğer tarafta jolesini hazırlayalım

Vişne suyunun icine nişasta seker ilave edip muhallebi kıvamına getirelim kapatalım
 Hazırladığımız pandispanya yi ikiye bölüp birinin ortasını bir kase yardımıyla yuvarlak parça çıkaralım ara sosunu bütün parça üzerine eşit miktarda dökelim üstüne ortası açık parçayı koyup ortasına joleyi dökelim en üste daha onceden hazirlanmis sogutulmus kremsantiyi doseyip çikolata sosuna batırılıp sogutulmus kirazları yerleştirelim isterseniz jolenin üstüne file badem serpebilirsiniz 
Afiyet olsun.
FotoğrafFotoğrafFotoğraf: Cikolata kapali kirazlarla suslenmis ici bol kirazli cikolatali pasta...


Hiç yorum yok: