Popüler Yayınlar

22 Haziran 2013 Cumartesi

YOGURTLU KOFTELI TAVUKLU CORBA

malzemeler:
  • 2 kase süzülmüş yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumruk büyüklüğünde kıyma
  • 1 tutam tuz
  • karabiber
  • 1,5-2lt su
  • 1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
hazırlanması:
  1.  kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın. bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın.
  2.  1,5-2 litre suyu kaynatın. köfteleri atıp 5 dakika kaynatın. ardından şehriyeleri ekleyin. çorbanın altını kapatıp ılıtın.
  3.  2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın. çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın.
  4.  ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin. karıştırarak kaynatın. kaynayınca altını kapatın. üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapin.Afiyet olsun
Fikriye Savasa bizimle bu corbayi paylastigi icin tesekkurederiz.

Fotoğraf: Fikriye Savas koç. Yogurtlu tavuk çorbası..

Hiç yorum yok: