Popüler Yayınlar

22 Haziran 2013 Cumartesi

Kiraz Receli

• 1 kg kiraz
•  750 g seker
•  1/2 limon


Yapilisi

Kirazlarin cekirdeklerini ayiriyoruz
(kucuk aparatlar yada cekirdek ayırıci makinaları zuccaciye yada marketlerden temin edebilirsiniz)
Saplarında atmayalım daha sonra çay yapıp içerek değerlendirebilirsiniz.
Aksamdan kirazların üstüne şekeri döküp sabaha kadar suyunu bırakması İcin bekletelim
Ertesi gün kaynatalim kıvamını anlamak İcin porselen tabakta test edebilirsiniz damlattiginiz reçelden damla olarak kalıyorsa reçeliniz olmus demektir.
Yarım limonu sıkıp bir tasım daha kaynatip kapatabilirsiniz.
Sıcak olarak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek sogutursaniz daha uzun süre sağlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.Fotoğraf: Kiraz receli..

Hiç yorum yok: