Popüler Yayınlar

22 Haziran 2013 Cumartesi

BEYRAN CORBASI

MALZEMELER
1 kg. kemikli kuzu gerdan
300 gr. pirinç
100 gr. biber
100 gr. tuz
1 çay kaşığı karabiber
10 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet limon

HAZIRLANISI
Bir tencerede 1 kg. kuzu gerdanı suyla yüksek ateşte pişinceye kadar kaynatın . Pişen etin altını kısın. Başka bir tencerede 300 gr. pirinci haşlayın. Daha sonra haşlanmış bu pirinçleri 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara koyun.Pirinç üzerine 200 gr. et suyu, sarımsak, biber, tuz, karabiber koyun ve limon sıkın, kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun.Afiyet olsun..Fotoğraf: Meli-mela usulü beyran çorbası..

Hiç yorum yok: