Popüler Yayınlar

22 Haziran 2013 Cumartesi

GUL POGACA

Malzemeler
  • 2 BARDAK SÜT
  • 1 BARDAK ILIK SU
  • 1 BARDAK SIVI YAĞ
  • 1 PAKET MAYA
  • 2 YUMURTA
  • ALDIĞI KADAR UN
  • TUZ
  • PEYNİR
Tarif
  • Sütü suyu yağı mayayı derin bi kaba alalım ve kısık ocakta ılıtalım.
  • Daha sonra unu ve tuzu ve ılıtmış olduğumuz malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra elimizle küçük bezeler koparalım.
  • Açalım.
  • Keselim.
  • Gül şeklini verelim.
  • Son olarak yumurta sarısı sürüp susam döküyoruz .
  • 200 derecede pişiriyoruz.

         Fotoğraf: Gül pogcalar..

Hiç yorum yok: