malzemeler:
- 2 kase süzülmüş yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
- 1 yumruk büyüklüğünde kıyma
- 1 tutam tuz
- karabiber
- 1,5-2lt su
- 1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
hazırlanması:
- kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın. bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın.
- 1,5-2 litre suyu kaynatın. köfteleri atıp 5 dakika kaynatın. ardından şehriyeleri ekleyin. çorbanın altını kapatıp ılıtın.
- 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın. çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın.
- ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin. karıştırarak kaynatın. kaynayınca altını kapatın. üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapin.Afiyet olsun
Fikriye Savasa bizimle bu corbayi paylastigi icin tesekkurederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder