Pandispanyasi icin gereken Malzemeler :
6 yumurta
9 yemek kasigi sicak su
300 gr toz seker
3 paket vanilyasekeri
150 gr nisasta
225 gr un
1 paket kabartma tozu
Ustu İcin
1 pk. Krem santi
1 su bardagi soguk sut
Ara krema İcin
Yarim kilo kiraz
Bir paket bitter cikolata
Yarim bardak sut
Jole İcin
Uc su bardagi visne suyu
Iki corba kasigi nisasta
Birsu bardagi seker( visne suyun sekerine gore ilave edin)
Yapilisi
Pasdispanyayi hazirlamak İcin ilk once seker ilik su ve yumurtayı hızlı devirde köprüne kadar çırpın daha sonra diğer malzemeleri yavas yavas karıştırın kelepceli kek kalıbında 180derecede pişirin soğumaya bırakın
Ara kremasi İcin biter çikolata ve şutu benmari usulü eriyip çekirdekler i ayrılmış ikiye bölünmüş kirazlarla karıştırın
Kirazlardan üstü sususlemek İcin bütün olarak ayırın!
Diğer tarafta jolesini hazırlayalım
Vişne suyunun icine nişasta seker ilave edip muhallebi kıvamına getirelim kapatalım
Hazırladığımız pandispanya yi ikiye bölüp birinin ortasını bir kase yardımıyla yuvarlak parça çıkaralım ara sosunu bütün parça üzerine eşit miktarda dökelim üstüne ortası açık parçayı koyup ortasına joleyi dökelim en üste daha onceden hazirlanmis sogutulmus kremsantiyi doseyip çikolata sosuna batırılıp sogutulmus kirazları yerleştirelim isterseniz jolenin üstüne file badem serpebilirsiniz
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder