Popüler Yayınlar

9 Haziran 2013 Pazar

ZEYTINYAGLI KEREVIZ SAPI

5-6 kereviz sapı
2 havuç
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı arpa şehriye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz

Kereviz saplarını yıkayıp 6-7 cm uzunluğunda doğrayın. Havucun kabuklarını soyup havucu da aynı uzunlukta şeritler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küçük doğranmış sarımsak ve şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Kereviz sapını, havucu, pirinci, tuzu ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip servis tabağına alın. Ilık servis yapın.
NOT: KEREVIZ SAPLARININ IPLERINI CIKARTMAK GEREKIYOR.

Hiç yorum yok: