Hamur Malzemeleri :
1 tane yas maya
1/2 litre süt ( iliktan biraz daha sicak olmali )1 su bardagi sivi yag
1 cay bardagi tozseker
1 tatli kasigi tuz
2 adet yumurta beyazi ( Sarisini Pogacalarimizin üzerine sürecegiz )
1 kilo un
ustu icin
1/2 kilo ispanak
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
(istege gore peynir yada kiymali yapilabilir)
ustu icin
1/2 kilo ispanak
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
(istege gore peynir yada kiymali yapilabilir)
YAPILISI
tum malzemelerden yumusak hamur elde edilir yarim saat kadar bekletilir daha sonra kucuk bezelere ayrilir ve sadece elle ortalari acilir ve malzemeler icine konur yumurta sarisi surup 200°isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun ..
.
tum malzemelerden yumusak hamur elde edilir yarim saat kadar bekletilir daha sonra kucuk bezelere ayrilir ve sadece elle ortalari acilir ve malzemeler icine konur yumurta sarisi surup 200°isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun ..
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder