1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı maya/ bir küçük paket yaş maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üzerine)
İçi İçin
Beyaz peynir ve maydanoz
Yapılışı
Bir kabın içinde 3,5 su bardağı un, maya (kuru), tuz ve şekeri karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp süt,yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı koyup elinizle yavaş yavaş karıştırın. Eğer yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütün içinde eritip kullanın. Hamuru yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Eğer cıvık olursa kalan yarım bardak unu da ilave edin.Hamurun üzerini nemli bir bezle ya da strech filmle kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.Hamur iyice mayalanıp iki misli kabarınca tekrar yoğurun ve şekillendirmeye başlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tezgahta açın. Şekildeki gibi bıçakla uçlarını kesin. Bir ucuna hazırladığınız içi koyun ve yuvarlayın.Ay şeklinde kıvırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200°derecede altları üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun
Bir kabın içinde 3,5 su bardağı un, maya (kuru), tuz ve şekeri karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp süt,yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı koyup elinizle yavaş yavaş karıştırın. Eğer yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütün içinde eritip kullanın. Hamuru yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Eğer cıvık olursa kalan yarım bardak unu da ilave edin.Hamurun üzerini nemli bir bezle ya da strech filmle kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.Hamur iyice mayalanıp iki misli kabarınca tekrar yoğurun ve şekillendirmeye başlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tezgahta açın. Şekildeki gibi bıçakla uçlarını kesin. Bir ucuna hazırladığınız içi koyun ve yuvarlayın.Ay şeklinde kıvırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200°derecede altları üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder