Popüler Yayınlar

9 Haziran 2013 Pazar

GUL TATLISI

MALZEMELER


*1 çay bardağı yoğurt
 *1 çay bardağı sıvı yağ
*1/2 paket margarin
*1 çay bardağı irmik
*kabartma tozu
*vanilya
*alabildiğince un
*cay kasigi ucu ile gida boyasi
*bir su bardagi rondodan gecirilmis ceviz yada findik

şerbeti için

* 4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*birkac damla limon



YAPILISI


İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın.

Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın.
 Açtığınız hamuru çay bardağı yada aklip yardimi ile yuvarlak cekiller cikartin.
 Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın.
 Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz.
 Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 160 derece fırında pişirin.
Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbet üzerine dökün.
 Afiyet olsun

Hiç yorum yok: