1 su bardağı haşlanmış yeşil
mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates
salçası
1 çorba kaşığı biber
salçası
6 su bardağı sıcak su
1 su bardağı Kesme erişte
Tuz, karabiber,
nane
Yapılışı
Bir gece önceden
mercimekleri yıkayıp bir kere kaynatın ve kara suyunu atın.
Ertesi gün
yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Yemeklik
doğradığınız soğanı zeytinyağında saydamlaşana kadar
kavurun.
Bu esnada tuzunu
ilave edin.
Salçaları ekleyip
birkaç dakika daha kavurun.
Haşladığınız
mercimekleri ilave edin ve iyice karıştırın.
Suyunu da
ekledikten sonra erişteleri koyun.
Karabiber ve bol
nanesini de ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın.
Erişteler
yumuşayıp büyüyünce çorbanız da pişmiş demektir.
Üzerine doğranmış
maydanoz serperek sıcak servis yapın.
Afiyet
olsun…
FIKRIYE SAVASA TESEKKURLER...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder