Popüler Yayınlar

9 Haziran 2013 Pazar

PASTIRMALI KURU FASULYE

Malzemeler
•  3 su bardağı kuru fasulye
•  1 tatlı kaşığı limon suyu
•  150 gr.pastirma
•  1 adet soğan
•  2 corba kasigi sivi yag
•  3 adet kuru kirmizi  biber
•  1 corba kasigi domates salcasi
•  2 corba kasigi biber salcasi
•  tuz
•  karabiber

 
Yapılışı:
  Kuru fasulyeler bir gece önceden ıslatılır.
Bir de ben herşeyi çiğden, kavurmadan yapıyorum.
Dokum tencereye yağ, salçalar, süzülen fasulyeler, yemeklik doğranmış soğan,kirmizi kuru biberler butun olarak, çemeni sıyrılmış pastırma( isteğe bağlı olarak sıyırmayabilirsiniz), konur, üstünü kapatacak kadar soğuk su eklenir,, tuz ilave edilir.Tencerenin kapağı örtülür,  yüksek ateşte, sonra oarta ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. istege gore uzerine biraz kuru nane ilave edilir

Hiç yorum yok: