Popüler Yayınlar

9 Haziran 2013 Pazar

kremali mantar corbasi

1 pk. mantar
3 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 su b. tavuk suyu
1 pk. krema
tel sehriye
1 limon
tuz
su

HAZIRLANIŞI:
 Mantarları ince ince doğruyoruz. Küçük bir tencerede su kaynatıyoruz. İçine tuzunu atıyoruz, yarım limonunu sıkıyoruz. Peşinden mantarları tencereye alıyoruz. Mantarların altının açılmamış olmasına dikkat etmeliyiz. Mantarları tencerede pişiriyoruz. Mantarlar kaynadıkça ortasında biriken koyu renkli köpüğü alıyoruz.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Peşinden unu koyup kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine soğuk su döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz.

Kıvamı koyulaşınca, mantarı pişirdiğimiz suyla beraber tencereye döküyoruz. Kıvamı tekrar koyulaşınca tavuk suyuyunu ve sıcak suyla kıvamını açıyoruz .sehriyeyi ilave edip. Çorbayı pişmeye bırakıyoruz. Kıvamını alıp pişmek üzereyken de kremasını da döküyoruz ve karıştırıyoruz. Çorbayı servis kasesine alıyoruz. Üzerine doğranmış dereotu  serperek servis ediyoruz
Fotoğraf: Kremali kuskonmaz çorbası


Hiç yorum yok: